DopShop.nl
Image default
Sport

Waarom zou je een dartbord kopen?

Een dartbord is een bord dat wordt gebruikt voor de sport darten. Het doel van de sport is om met dartpijlen op het dartbord te gooien en vervolgens zo veel mogelijk punten te halen. Een dartbord is een rond bord verdeeld in twintig sectoren. Deze sectoren zijn weer onderverdeeld in vlakken. Het is best gemakkelijk om een groot dartbord te kopen. Je kan ze vinden in sport-en-spel winkels, online en in speciale winkels voor dartartikelen. Als je een dartbord wilt kopen moet je daar ook pijltjes bijhebben, anders kan het spel niet gespeeld worden. De dartpijltjes zijn langwerping, hebben aan de voorkant een scherpe punt, en aan de achterkant drie veren. De veer kan ook bestaan uit twee losse delen die je in elkaar kunt schuiven, waardoor er vier veren ontstaan. Je kan een los dartbord kopen, maar ook eentje met deurtjes ervoor die je vervolgens dicht kan doen wanneer er niet gespeeld wordt. In die deurtjes zitten ook vaak vakjes waar je de scorekaarten in kan bewaren. Je moet bij het kopen van een dartbord ook letten op welke hoogte je het dartbord hangt, en er voor zorgen dat er genoeg ruimte is voor het dartbord om op de juiste afstand van het bord te gaan staan. 

De redenen om een dartbord te kopen

Er zijn een heleboel redenen om een dartbord te kopen. Zo is het bijvoorbeeld leuk een dartbord te hebben als je eigenaar bent van een bar of café. Je kan dan per uur de pijlen verhuren. Zo verdien je ook nog extra geld met een dartbord. Als je een keet of hangplek hebt waar je vaak bijeen komt met vrienden kan het leuk zijn om een dartbord te kopen. Dan kan je wanneer je gezellig wat aan het drinken bent met je vrienden tussendoor een pijltje gooien. Je kan dan in je vrije tijd oefenen zodat je een grotere kans hebt je vrienden te verslaan. Meer informatie vindt u hier, bij de online dartwinkel.