DopShop.nl
Image default
Sport

HOE VOETBAL BEGON. GESCHIEDENIS VAN VOETBAL

voetbaltrainer

 Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens van dit populaire spel gehoord. Voetbal is het meest verspreide spel, het wordt niet voor niets de nummer één sport ter wereld genoemd. Zowel volwassenen als kinderen voetballen met grote belangstelling in alle landen. En veel mensen houden ervan om tijd te besteden aan het kijken naar voetbalwedstrijden, oprecht te wroeten voor hun favoriete team, zich te verheugen over elk doelpunt dat tegen hun rivalen wordt gescoord. Maar de meeste voetbalfans weten niet waar en hoe het is ontstaan! Dit is waar we het in dit artikel over willen hebben.

Zelfs in de oudheid realiseerde de mens zich dat hij voorwerpen kan gooien en rollen die minder rond zijn. Daarna veranderden dergelijke acties in een soort spel. Geleidelijk aan werden mensen verdeeld in twee teams, werden specifieke spelregels en het doel vastgesteld. Het was in deze vorm dat de wedstrijd zich verspreidde onder de Zuid-Amerikaanse Indianen, die overigens de eersten waren die een rubberen bal voor de wedstrijd gebruikten.

Ook werden tijdens opgravingen in de graven van de farao’s van Egypte, die dateren uit het 2-3 millennium voor Christus, ballen voor een soortgelijk spel gevonden. In dezelfde periode speelden de Chinezen drie spellen die vergelijkbaar waren met voetbal, genaamd zhu-chu, tsu-tsui en zu-nu. En in het oude Rome heette dit spel harpas-tup. In Griekenland – fe-ninda, harpanon, episyros. In de zesde eeuw was een soortgelijk balspel, kemari genaamd, populair in Japan. En dit is nog lang niet alle landen die geloven dat voetbal van hen afkomstig is.

Maar het officiële thuisland van het voetbal is nog steeds Engeland, waar de eerste professionele voetbalclub, Sheffield genaamd, werd opgericht in 1857, en in de jaren 1830 waren er al ongeveer vijftig amateurverenigingen in Groot-Brittannië die regelmatig voetbal speelden. Bovendien werden in 1862 in Sheffield ook de eerste regels van dit spel opgesteld, volgens welke niet meer dan elf mensen op het veld mochten staan. Slechts een jaar later, in 1863, verscheen de voetbalbond in Engeland en slechts negen jaar later hield de eerste officiële wedstrijd.

Sommige documenten die tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven, zeggen dat in Engeland de eerste voetbalwedstrijd werd gehouden in 217 na Christus, in de stad Derby. Toen verzetten de Kelten van de stad Derby zich tegen de Romeinen. In die oudheid was het concept van de “Champions League” bij niemand bekend. Destijds, in Engeland, moesten teams om deze wedstrijd te winnen de bal naar een bepaalde plaats in de stad trappen. Meer dan vijfhonderd mensen van beide kanten namen deel aan het spel, daarom leidden dergelijke competities vaak tot gevechten en bloedvergieten.

De beroemdste persoonlijkheden van die tijd, bijvoorbeeld de Engelse schrijver Stubbes, geloofden dat voetbal een erg negatief spel was en dat het veel ruzies, gevechten en zelfs moorden veroorzaakte. Daarom verbood koning Edward II in 1313 spelen in de stad, en de volgende koning Edward III verbood eindelijk dergelijke spelen in het land. Maar ondanks dit bleven mensen die zoveel van voetbal hielden, het spelen. Toen kondigde koning Richard II in 1389 aan dat degenen die het verbod overtreden, de zwaarste straf zouden ondergaan: de doodstraf. En pas in 1603 werd het verbod op dit spel opgeheven. En in 1660, nadat Charles II de troon besteeg, werd voetbal erg populair. De regels van het spel waren niet strikt vastgelegd en veranderden voortdurend, maar het doel bleef hetzelfde: het was nodig om de bal naar een vooraf bepaalde plaats te trappen.

Aan het begin van de negentiende eeuw werd besloten om een ​​systeem van uniforme spelregels te ontwikkelen en van voetbal een aparte sport te maken. Maar de uitvoering van deze beslissing duurde lang.

En in 1863 creëerden vertegenwoordigers van het college, dat zich in de stad Rugby bevindt, een nieuw soort voetbal. Je zou erin kunnen spelen met je voeten en handen. Tegenwoordig staat deze sport bij ons bekend als rugby.

In hetzelfde jaar liet D. Fring iedereen de voetbalcode zien. Ze werden de basis van het moderne spel. Sindsdien zijn de voetbalregels vrijwel ongewijzigd gebleven, met uitzondering van kleine wijzigingen.

In 1871 vond de eerste wedstrijd plaats in Engeland. Daarna, een jaar later, vond de eerste ontmoeting plaats van de Schotse en Engelse nationale teams.

Aan het begin van de twintigste eeuw was voetbal over de hele wereld populair geworden. Atleten uit alle landen wilden met elkaar strijden en daarom besloten ze op 21.05.1904, op initiatief van de Fransen in Parijs, de Internationale Federatie van Voetbalbonden (vandaag – FIFA) op te richten. De eerste president was Robert Guerin.

Maar ondanks alle verboden bleef het voetbal zich ontwikkelen. Na verloop van tijd werd het erkend als een Olympische sport (in 1908 kwam voetbal voor het eerst op het programma van de Olympische Spelen).

Bovendien kregen de dames al snel een grote interesse in deze sport en begonnen ze hun eigen teams te creëren. In Engeland, het thuisland van het voetbal, kwam het punt dat vrouwenvoetbal in 1921 werd verboden. Maar liefhebbers van dit spel slaagden er toch in om dit verbod opgeheven te krijgen. De koningin van Engeland kwam zelf voor hen op. Bovendien is vrouwenvoetbal tegenwoordig opgenomen in het Olympische programma en doet het op geen enkele manier onder voor mannen.

En nu in onze moderne tijd is het moeilijk om je een leven zonder voetbal voor te stellen. Dit is tenslotte niet alleen een hobby, werk, politiek, geld, maar vooral een interessant en opwindend spel.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/voetbaltrainer-gezocht-voetbal-trainer.html