DopShop.nl
Image default
Mode en Kleding

Waarom zijn tassen zo belangrijk?

Onze kleren kunnen veel over ons zeggen – het heeft geen zin dit te ontkennen. Hoe graag we ook willen proberen anders, uniek, maar ook slim en belezen te zijn, we blijven mensen, en we oordelen, en worden beoordeeld, op basis van ons uiterlijk, elke dag van ons leven. Je kleren kunnen zoveel over je zeggen.

Of ze nu nieuw is, of oud, netjes, slordig, gestreken of niet, dit kan je er uit laten zien als een professional of als een student die terugkomt van een feestje. Je krijgt het beeld. Een van de belangrijkere dingen die je waarschijnlijk altijd bij je draagt is, je raadt het al, je tas. Je handtas, aktetas, of rugzak dienen in de eerste plaats om dingen netjes en geordend voor je te dragen, maar ze hebben ook de eigenschap je te beschrijven. Net zoals je aandacht besteedt aan je haar, zou je ook aandacht moeten besteden aan de tas die je draagt.

Het belang van tassen?
We horen soms het woord bagologie, dat eigenlijk gebruikt wordt om de studie van handtassen te omschrijven, om mensen te helpen ze beter te begrijpen, hun doel, maar ook de betekenis die ze dragen. Je zou dit eigenlijk heel dwaas kunnen vinden, of iets waar niemand over nadenkt; maar is dat echt waar? Grote modebedrijven gebruiken dit in feite om voor een bepaalde groep mensen een tas te maken die het meest geschikt is voor hun behoeften, en voor hun modestijl. Zoals een rugzak kan vertellen dat je een relaxte persoon bent, iemand die voor de meeste dingen een nonchalante aanpak heeft; zo kan een aktetas vertellen dat je haast hebt, en dat je iemand bent die zijn werk nogal serieus neemt.

Natuurlijk kan dit alles gebruikt worden om je uiterlijk te verbeteren, en je kunt de blik die je anderen wilt laten waarnemen in feite overbrengen door gewoon je voorkomen aan te passen. Voor meisjes kan een Burkely tas zeggen dat ze iemand is die erg trots is op haar uiterlijk. Boodschappentassen grenzen tussen praktisch en uiterlijk, en kunnen beide doelen dienen, afhankelijk van het soort materiaal dat je kiest, de maat en de rest van je kleding.