DopShop.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

Winterklaar maken

Om ook volgend jaar weer in alle glorie van uw tuin te genieten is het belangrijk om uw tuin winterklaar te maken. Sommige mensen vertellen u dat de natuur gewoon zijn gang gaat en dat is ook zo, maar het is altijd beter om ze een handje te helpen. We willen natuurlijk niet eindigen met splijtgras! Het grote verschil tussen onze achtertuin en de natuurlijke omgeving is dat we in achtertuinen wat meer gevoelige planten neer zetten omdat we ze simpelweg een mooie uitstraling vinden hebben. Om deze planten toch een kans te geven tegen de grote boze omgeving staan er in dit artikel een aantal tips om uw geliefde plantjes te beschermen tegen de winter.

Verwijder bladeren! Met name het gazon dient blad vrij te zijn, anders is de kans groot dat schimmels om zich heen gaan grijpen en schadelijke insecten het biljartlaken in een woestijn veranderen. Zorg dat de blad laag buiten het gazon niet meer dan 10 cm dik wordt omdat de planten anders kunnen stikken. Een klein laagje heeft wel als positieve uitwerking dat voedingstoffen weer worden teruggegeven aan de bodem. Het bij elkaar harken van bladeren is een vrij intensieve job, zeker omdat het in een (vroeger) groene omgeving meerdere keren moet gebeuren. De aanschaf van benzine bladblazers kan een handige manier zijn om het werk te verlichten en met gemak en plezier de tuin weer om te toveren in een paradijs.

Een ander stuk gereedschap wat erg handig kan zijn tijdens het uitvoeren van klussen in de tuin is de multitool. Dit gereedschap kan voor meerdere doelen gebruikt worden. Van het afzagen van vervelend hangende takken tot het in elkaar zetten van nieuwe tuinmeubelen, het is allemaal mogelijk door gebruik te maken van een multitool. Je kan het eigenlijk zien als heel veel powertools die allemaal op je verlanglijstje staan in één. Het bespaart geld en vooral ook ruimte plus je hoeft niet eerst te sjouwen met al die zware gereedschappen je gebruikt er tenslotte nog maar één.

http://www.fuxtec.nl/