DopShop.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

Leuke knutsel ideeën voor een regenachtig weekend

Het is weekend en normaal gesproken ga je er dan op uit met de kinderen. Maar nu met de lockdown door Corona loopt alles anders. Gezellig met de kinderen naar de dierentuin? Dat zit er nu niet in. Een middagje naar het zwembad? Vergeet het maar, alle zwembaden zitten dicht. Of lekker met het hele gezin smullen bij het pannekoekenhuis? Het gaat niet lukken. Alles zit dicht…

Toen de lockdown begon beloofden ze ons dat alles een paar weken dicht zou zitten. Maar inmiddels zijn we al een paar maanden verder en kunnen we nog niks doen. Niet dat iemand hier iets aan kan doen. Ik begrijp de regels wel en kan er ook wel mee leven. Maar voor de kinderen is het soms echt even moeilijk.

Dat is dan ook de reden dat ik een knutselmiddag bedacht. Een knutselmiddag waarbij we even gezellig met het hele gezin 2 uurtjes bij elkaar aan tafel zitten en aan de knutsel gaan. De kinderen ervaren het als fantastisch. En ik moet zeggen, mijn man en ik vinden het ook heel gezellig om even gezellig met het gezin iets te ondernemen. Uiteraard ook onder het genot van een klein hapje en een drankje.

We doen dit nu al vier weken en zolang de lockdown voort blijft duren, verzin ik elke week weer iets leuks dat we met de kinderen gaan doen. De eerste week hebben we vogelhuisjes geverfd. Dat waren kant en klare knutsel pakketjes bestaande uit een naturel vogelhuis, verf en een kwast. Die week daarop hebben we met tafelzeil geknutseld. Dat was ook een gezellig middag. Ik had toen voor een klein prijsje een hele doos met restjes tafelzeil gekocht. We hebben allemaal een leuke collage gemaakt. Vorige week zijn we met klei bezig geweest. We hebben elkaar gemaakt. En dat was geen gemakkelijke opgave. Morgen is het weer knutseltijd en gaan we met strijkkralen aan de gang. Voor de week daarop heb ik momenteel nog geen knutsel idee. Maar ik moet zeggen dat internet hier wel een perfecte adviseur voor is. Je typt de zin ‘knutselen met kinderen’ in, en je krijgt een reeks ideeën voorgeschoteld.

Een ding weet ik zeker, als gezin houden wij toch warme gedachtes aan deze corona lockdown over. Een tijd waarin we eigenlijk des te meer beseffen hoe waardevol het leven met elkaar is.