DopShop.nl
Image default
Mode en Kleding

Hoe verf je leren schoenen?

Stel je hebt een paar leren schoenen waar je heel blij mee bent, maar je bent de kleur zat aan het worden. Wat doe je dan? Een nieuw paar kopen is niet echt een optie, omdat je dan weer moet gaan zoeken naar een goed paar, het dan weer in moet lopen en je weer veel geld uit moet geven. Om je oude paar te behouden, maar toch een nieuwe kleur op je schoenen te krijgen is er een simpele oplossing: schoenen verven

 

Bij het verven van leren schoenen zijn er twee belangrijke factoren: de gewenste kleur en het soort leer. 

 

Het is gemakkelijker om een donkere kleur aan te brengen op een lichte kleur dan om een lichte kleur aan te brengen op een donkere kleur. Als je een lichte kleur probeert aan te brengen op een donkere kleur zal je sneller merken dat de donkere kleur door de verflagen heen gaat schijnen. 

 

Verder zijn er verschillende manieren om je schoenen te verven, afhankelijk van het soort leer. Er wordt onderscheid gemaakt tussen glad leer en suède leer. 

 

Suède verven is een lastige taak. De structuur van suède is erg open en het leer is erg zacht, wat betekent dat het aanbrengen van verf ervoor kan zorgen dat het leer hard wordt en de schoenen oncomfortabel worden. Het is echter niet onmogelijk om suède schoenen succesvol te verven. 

 

Voor het verven van suède heb je suede verf en een suède borstel nodig. Maak de schoenen eerst schoon met een suède borstel en begin dan met het gelijkmatig aanbrengen van dunne lagen verf. Laat elke laag droog worden voordat je met de volgende begint. 

 

Glad leer is makkelijker om te verven. Om glad leer te verven heb je een doekje, leerreiniger en dekverf of indringverf nodig.

 

Maak eerst de schoenen schoon met het doekje met leerreiniger en breng dan de verf aan. Indringverf penetreert het leer en komt diep in het leer te zitten en dekverf blijft op het leeroppervlak zitten. Gebruik de verf die je voorkeur heeft.

 

https://www.leerverfshop.nl/